QTH

Naš član Dubravko (Dub) 9A9DR, koji ujedno obnaša i dužnost tajnika radio kluba, dobitnik je državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ za 2013. godinu. Detalji o dodijeljenim nagradama objavljeni su na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13024http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12979 .

 

Prof. dr. sc. Dub je nagradu dobio za razvoj inteligentne odjeće i mjernih sustava za koje ima 15 inovacija i 21 patent. Autor je 58 znanstvenih radova, koautor osam sveučilišnih udžbenika, sudjelovao je u 14 znanstveno-istraživačkih projekata, glavni je tajnik Hrvatske akademije tehničkih znanosti, odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića. Svoje znanje iz područja odjevne tehnologije nesebično prenosi studentima, nastavnicima srednjih škola te tehničkih rukovoditelja proizvodnje u tekstilnoj industriji.

joomplu:919

Osim sveg gore navedenog, Dub se aktivno bavi radioamaterizmom i elektrotehničkim konstrukcijama primjenjivim u radioamaterizmu, te svoje znanje i ideje nesebično prenosi svim zainteresiranima, mladima i starima.

Ponosni smo što je Dub član brdovečkog radioamaterskog kluba i čestitamo mu na vrhunskim rezultatima!!!

 

Prenosimo poveznice na vijesti sa drugih medija:

http://www.qrz.com.hr/dodijeljene-drzavne-nagrade-faust-vrancic-za-2013-godinu/

http://www.24sata.hr/gadgeti/made-in-hrvatska-pametna-jakna-koja-se-sama-zagrijava-246065

http://radio.hrt.hr/radio-sljeme/ep/inteligentna-odjeca/56297/