QTH

U subotu, 13.10.2018. omanja ekipa u sastavu Zlatko 9A2EU, Zlatko 9A5AZG, Branko 9A5ABB i Davor 9A7DR provela je teži dio aktivnosti koje prethode podizanju stupa:

  1. Skinuta je ograda oko stupa
  2. Stablo bazge koje je raslo unutar ograde je sada u kontejneru za smeće sealed
  3. Na betonskom podnožju stupa zavaren je jedan pant budući je izgledao sumnjivo
  4. Na podnožju stupa zavarena su dva sumnjiva panta, sad imaju var s obje strane
  5. Stup i podnožje stupa obojani su u lijepu nitro cool crvenu boju.
  6. Stup, panti i ograda spremljeni su nazad u prostorije kluba.

Stup je ponovno u ležećem položaju ali je sada obnovljen i spreman za podizanje. Akcije podizanja stupa i antene organizirati ćemo po završetku godišnjih odmora.

U međuvremenu je i Kenwood TS-2000X pristigao s popravka i nakon zamjene filtera je kao nov, sada "čuje" bez problema.

 

Izvršni odbor

Ove godine je konačno krenulo, popravljamo sve što se može popraviti.

Uz rekonstrukciju stupa na red je došao i Kenwood TS-2000X. On je umjesto nogu "dobio krila i odletio" u nedjelju 27.5.2018. u Varaždin na reparaturu. Poznati simptomi su da je gluh kao top, bez drugog pretpojačala se skoro ništa ne čuje.

Nakon dužeg vremena u ležećem položaju antenski stup je dana 23.5.2018. "dobio noge i otputovao" na rekonstrukciju u Bistru. Konačno je došao taj dan, par godina nakon havarije uslijed oluje svih oluja.

Predviđeni radovi u bravariji su:

1. Pojačanje konstrukcije stupa

2. Pojačanje spojeva između sekcija

3. Uklanjanje viška vodilica za cijev rotatora

Kako je i bilo planirano, subota je protekla u radovima svih vrsta, a sve sa ciljem postavljanja stupa i antene. Već u "ranim" jutarnjim satima (iza 8 sati) nekolicina članova našla se na kavici kod "Krulca". Bili su to Dean 9A3BCD, Mic 9A5ANB i Micov susjed Davor. Oko devetice došao je Davor 9A5ADH, a za njime Dubravko 9A6NNS i mali Martin "9ADX" i Miro 9A3CNP. Navratio je u posjet Darko 9A6D kako bi vidio tijek radova i usput razvio tiskanu pločicu za neki dio linearca. Kovanje raznih planova uz kavicu zna potrajati, tako da je ura ubrzo pokazala pola deset. Krajnje je vrijeme da krenemo raditi jer nam dan neće biti dovoljno dugačak. Davor je otišao po dva komada "rolcangi" i kompas kako bi mogli spojiti dvije cijevi i pronaći pravi smjer prema sjeveru. Ekipa se polako skupljala u klubu i oko kluba pa bi bio red da nabrojimo sve aktere akcije. Uz već navedene, družili su se: Branko 9A5ABB, Stanko 9A5AB, Darko