O nama

Na redovnoj izbornoj Skupštini Radio kluba Brdovec održanoj 20. ožujka 2019. godine u prostorijama kluba u Brdovcu, Ilije Gregorića 26, izabran je izvršni odbor od 5 (pet) članova kako slijedi:

 

Predsjednik: Davor Hulina, 9A7DR, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tajnik: Antun Jelčić - Chip, 9A5JA, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Branko Filipčić, 9A5ABB, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Joso Salopek, 9A7PSJ, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zlatko Gajšak, 9A5AZG, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Ovo je naša QSL kartica koja može biti i u tvojoj kolekciji.

 

Naš topli PPS trenutno ovako izgleda. Nadamo se boljim vremenima i nabavci nekog novog komada opreme.

FT-2000, Heil Sound HC-5, Pro-set, IC-741

TS-2000-XE

PPS, uredan i čist

PPS, neuredan ali nama najdraži :-).

 

Radio-klub Brdovec osnovan je kao nestranačka, nevladina i neprofitna udruga tehničke kulture slobodno udruženih građana koji u njoj ostvaruju svoje osobne i zajedničke interese, te javne potrebe u tehničkoj kulturi; osobito u radio-amaterizmu i srodnim područjima tehničke kulture. Klub je član Hrvatskog radio-amaterskog saveza i Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije.

Zadaća radio-kluba je usmjeravanje svih zainteresiranih građana, a posebno mladih ljudi ka stjecanju znanja iz informatike, elektrotehnike, elektronike i radio-komunikacija; korištenju najnovijih tehnoloških dostignuća na području radio-komunikacija i elektrotehnike; primjeni stečenih znanja pri izradi amaterskih radio-uređaja i konstrukcija; te uporabi stečenih znanja u svakodnevnom životu i iznimnim situacijama.

Navedena znanja mogu se primjeniti pri jednostavnoj komunikaciji mobilnim telefonima ili internetom; pri radio-komunikacijama i amaterskim radio-vezama u iznimnim situacijama; u slučaju prirodnih nepogoda; u ratnim uvjetima; u humanitarnim akcijama.

U današnje, mirnodopsko vrijeme, stečena se znanja koriste kao nadahnuće za kvalitetno dokoličarenje i trošenje vlastitog slobodnog vremena na kreativan, inovativan način; ostvarivanjem radio-komunikacija sa radio-amaterima diljem svijeta; kreiranjem zanimljivih konstrukcija s područja radio-tehnike i antenskih sustava; bavljenje amaterskom radio-goniometrijom; i još mnogo, mnogo toga.

 

Izvršni odbor

Natjecateljska pozivna oznakaKlub je osnovan 16. listopada 1996. godine kao udruga građana u tehničkoj kulturi. Jedan od osnivača i prvi predsjednik Udruge bio je gospodin Darko Vlašić, kojemu možemo zahvaliti na uspješnom vođenju kluba i poticanju takove aktivnosti u našem mjestu.

Od samoga početka rad kluba potpomognut je financijskim sredstvima iz proračuna Općine Brdovec. Njezini su čelnici prepoznali značaj tehničke kulture i tehnološkog napretka, te ono najbitnije, potrebu za radom s mladima i njihovim sudjelovanjem u tehnološkom napretku Općine Brdovec i šire.

Prostorija kluba nalazi se u "staroj školi" u Brdovcu, Ilije Gregorića 26; i dobivena je na korištenje od Osnovne škole Antun Augustinčić iz Zaprešića. U ovih 18 godina postojanja kluba uređena je prostorija i okoliš, nabavljen je dio radio-amaterske opreme i uređaja, računalo, postavljen je antenski stup i privremeni antenski sustav, uređena je radionica sa većinom potrebnog alata, uređen je dio prostorije s uređajima odvojen od ostalog dijela.

Članovi kluba aktivni su u radu kluba: uspješno sudjelujemo na domaćim i međunarodnim natjecanjima; uspješno se bavimo samogradnjom, posebno primopredajnika u SDR tehnologiji; u periodu od 2007. do 2012. godine organizirali smo UKV natjecanje Vidovo; sudjelovali smo nekoliko puta u organizaciji državnog ARG prvenstva (amaterska radio-goniometrija); održana su dva tečaja za radio-amatere početnike. Posebno smo ponosni na održanih nekoliko desetaka tisuća radio-veza sa radio-amaterima diljem svijeta za koje su pristigle potvrde veze u obliku razglednice, takozvane QSL kartice.

Klub je, za sve ljude dobre volje, otvoren srijedom od 19,00 sati, a u ostale dane prema dogovoru i potrebi.

 

Izvršni odbor