Natjecateljska pozivna oznakaKlub je osnovan 16. listopada 1996. godine kao udruga građana u tehničkoj kulturi. Jedan od osnivača i prvi predsjednik Udruge bio je gospodin Darko Vlašić, kojemu možemo zahvaliti na uspješnom vođenju kluba i poticanju takove aktivnosti u našem mjestu.

Od samoga početka rad kluba potpomognut je financijskim sredstvima iz proračuna Općine Brdovec. Njezini su čelnici prepoznali značaj tehničke kulture i tehnološkog napretka, te ono najbitnije, potrebu za radom s mladima i njihovim sudjelovanjem u tehnološkom napretku Općine Brdovec i šire.

Prostorija kluba nalazi se u "staroj školi" u Brdovcu, Ilije Gregorića 26; i dobivena je na korištenje od Osnovne škole Antun Augustinčić iz Zaprešića. U ovih 18 godina postojanja kluba uređena je prostorija i okoliš, nabavljen je dio radio-amaterske opreme i uređaja, računalo, postavljen je antenski stup i privremeni antenski sustav, uređena je radionica sa većinom potrebnog alata, uređen je dio prostorije s uređajima odvojen od ostalog dijela.

Članovi kluba aktivni su u radu kluba: uspješno sudjelujemo na domaćim i međunarodnim natjecanjima; uspješno se bavimo samogradnjom, posebno primopredajnika u SDR tehnologiji; u periodu od 2007. do 2012. godine organizirali smo UKV natjecanje Vidovo; sudjelovali smo nekoliko puta u organizaciji državnog ARG prvenstva (amaterska radio-goniometrija); održana su dva tečaja za radio-amatere početnike. Posebno smo ponosni na održanih nekoliko desetaka tisuća radio-veza sa radio-amaterima diljem svijeta za koje su pristigle potvrde veze u obliku razglednice, takozvane QSL kartice.

Klub je, za sve ljude dobre volje, otvoren srijedom od 19,00 sati, a u ostale dane prema dogovoru i potrebi.

 

Izvršni odbor