QTH

U prošlogodišnjem SSB dijelu CQ WW WPX Contesta smo se jako dobro zabavili i napravili dobar rezultat obzirom na to koliko smo bili QRV i koliko je operatera radilo. I ove godine smo bili kratki s operaterima tako da je kontest odrađen u istom aranžmanu kao i prethodni, Zlatko i ja.

Došao sam par sati ranije i provjerio radi li setup kako treba. Prije nekoliko mjeseci podignuta je vertikalka za 40 metara za koju se je pokazalo da radi i na 80 metara uz

korištenje čarobne kutije "KA-3". Ostatak setupa je poznat: 2L kvad, TL-922, FT-2000, N1MM i MMTY. Zadnje pripreme i provjere softvera prije natjecanja i samo natjecanje smo počeli na 80 metara.

Propagacije su bile kakve takve obzirom na prijemnu antenu za 80 metara. Radilo se svega sat vremena na 80 metara, većinom Evropa i nekoliko dalekih Rusa. Zatim smo prešli na 40 metara i uspjeli odraditi dosta DX-ova iz NA, SA, AS i AF. Poslije toga je bio kratki izlet, u jutro oko 7 UTC, na 10 metara i pokupljeno je nekoliko Japanaca i dalekih Rusa.

Slijedio je 15 i 20 metarski band na kojima smo se zadržali veći prvog dana natjecanja. Tu je na CQ odrađen velik broj DX-ova sa svih strana kugle zemaljske. Drugu noć/dan smo radili u sličnom rasporedu bandova. Na kraju smo skupili 1296 veza i 656 množitelja, što je ukupno 2929563 bodova. Nije puno ali je napredak u odnosu na prethodna natjecanja i to me jako veseli.

Čujemo se u SSB dijelu kontesta ove godine.

 

CUL AGN IN CTEST DE 9A206B