O nama

Radio-klub Brdovec osnovan je kao nestranačka, nevladina i neprofitna udruga tehničke kulture slobodno udruženih građana koji u njoj ostvaruju svoje osobne i zajedničke interese, te javne potrebe u tehničkoj kulturi; osobito u radio-amaterizmu i srodnim područjima tehničke kulture. Klub je član Hrvatskog radio-amaterskog saveza i Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije.

Zadaća radio-kluba je usmjeravanje svih zainteresiranih građana, a posebno mladih ljudi ka stjecanju znanja iz informatike, elektrotehnike, elektronike i radio-komunikacija; korištenju najnovijih tehnoloških dostignuća na području radio-komunikacija i elektrotehnike; primjeni stečenih znanja pri izradi amaterskih radio-uređaja i konstrukcija; te uporabi stečenih znanja u svakodnevnom životu i iznimnim situacijama.

Navedena znanja mogu se primjeniti pri jednostavnoj komunikaciji mobilnim telefonima ili internetom; pri radio-komunikacijama i amaterskim radio-vezama u iznimnim situacijama; u slučaju prirodnih nepogoda; u ratnim uvjetima; u humanitarnim akcijama.

U današnje, mirnodopsko vrijeme, stečena se znanja koriste kao nadahnuće za kvalitetno dokoličarenje i trošenje vlastitog slobodnog vremena na kreativan, inovativan način; ostvarivanjem radio-komunikacija sa radio-amaterima diljem svijeta; kreiranjem zanimljivih konstrukcija s područja radio-tehnike i antenskih sustava; bavljenje amaterskom radio-goniometrijom; i još mnogo, mnogo toga.

 

Izvršni odbor