QTH

Dana 18.5.2018. je u suradnji s nogometnim klubom BSK Brdovec održana prezentacija rada udruga na nivou mjesta Brdovec.

Sudjelovali su: NK BSK Brdovec, radioklub Brdovec, udruga Brdovčanke, Udruga penzionera i Glazbena škola OŠ Pavao Belas Brdovec. Nakon prezentacije NK BSK je organizirao hranu i piće uz živu muziku.

Predsjednik RK Brdovec, Davor Hulina 9A7DR je prisutnima prezentirao što je to radio amaterizam, čime se klub bavi i koja su njegova dostignuća.

Predsjednik kluba je kao predstavnik radio kluba Brdovec sudjelovao na Skupštini Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije održanoj u Ivanić Gradu. Verificirana su izvješća iz 2014. godine i usvojen plan rada i financijski plan za 2015. godinu.

Kao šećer na kraju na Skupštini su podijeljene Županijske nagrade tehničke kulture "Rudolf Perešin" za 2014. godinu nekolicini mladih i uspješnih tehničara i jednoj udruzi, to su redom: Igor Bombek, Ivan Gusić, Andrijan Ostrun, Leon Stjepan Uroić i Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike Samobor. Svaka čast svim nagrađenima, smatramo da samo s vama, mladim sposobnim ljudima možemo i dalje grabiti naprijed i biti uspješno društvo.

 

Davor Hulina, 9A7DR

Prošli vikend bili smo na Jarunu na 17-om po redu zagrebačkom radio festu. Predavanja su bila dobra i moglo se puno naučiti, ponuda opreme tako tako, a druženje kao uvijek najbolji dio hamfesta. Evo i nekoliko slika koje sam uspio uhvatiti.

Davor, 9A7DR

{joomplucat:69 limit=4|columns=4}

 

Članovi kluba Chip, 9A5JA i Ognjen, 9A3AL bili su na Hamfestu "Otok Ivanić" 28.09.2014. u ugodnom druženju s učesnicima natjecanja i organizatorima, RK "Ivanić". Druženje je bilo ugodno, a evo i par slikica.

joomplu:1917  joomplu:1918

Predavanje o radoamaterizmu

U osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Savskom Marofu, 4. prosinca 2010. godine, u organizaciji radio-kluba Brdovec, održano je predavanje "Što je to radioamaterizam". Predavanju je prisustvovalo, uz ravnatelja škole, gospodina Renata Šintića, dvadesetak učenika šestih, sedmih i osmih razreda. O radioamaterizmu govorio je Dubravko, 9a9dr uz pomoć Branka, 9a5abb i Snježane, 9a3ars. Nekoliko dana ranije, 26. studenog 2010. predavanje je održano i pred šezdesetak učenika osnove škole Ivana Perkovca i njihovih profesora. Predavanja su jako dobro prihvaćena. Predavanja, prije skorog održavanja tečaja za radio operatora P-razreda, bi se prebala održati u još nekoliko škola našeg kraja.